skip to Main Content
+45 2223 4790 andersen.niels@outlook.dk

Roncevaux til Larrasoaña

Dagen startede tidligt. Klokken seks blev lyset tændt og der blev spillet salmer, så alle kunne vågne stille og roligt. Det holdt dog ikke længe for der er mange spaniere og de taler meget om morgenen.

Jeg havde lavet en reservation, fordi det stadig er lidt uklart hvordan situatíonen er I Spanien med COVID. Min vanddunk er normalt klar om aftenen, så jeg var hurtigt nede i vaskeriet for at hente mit tøj og få pakket.

Ude af døren klokken 6.30 og ja så småregnede det. Surt men det var egentlig kun støvregn, så jeg besluttede ikke at iklæde mig regnslaget. Med det bliver jeg alligevel helt våd og min rygsæk og indholdet er godt beskyttet ałligevel.

Småregn i flere timer bliver man også våd af og temperaturen var i omegnen af 17 grader. Først efter 11 km var der en café med morgenmad og kaffe. Det er jo mandag så det meste er lukket lige som det er i Frankrig.

Friskpresset appelsin juice, en croissant, café con lecche og en lille smoothie. Det lunede og snart var der fyldt med pilgrimme. Det var så der jeg mødte den første dansker på turen. Han er lige startet og skal hele vejen til Santiago de Compostella.

Kort tid efter morgenmaden kommer en englænder med stor fart. Vi følges er stykke tid og så siger jeg farvel og tak, det går lidt for hurtigt for mig. Han har dog fortalt at han forventer at være i Santiago de Compostella om 21 dage. Det er sådan ca. 37 km i snit, men han er vant til at gå både 45 og 50 km af gangen.

Efter noget tid møder jeg ham igen et sted hvor der er en vogn med salg af proviant. Jeg køber en banan og er hurtigt videre. Er par km senere bliver jeg igen overhalet, hvorefter jeg finder ham siddende med støvler og strømper af efter flere km senere. Næste gang vi mødes er ved en lille by Zubiri, hvor mange overnatter på anden dagen. Her spiser jeg en tortiłla og drikker en kaffe. Kaffen her i Spanien er rigtig god og meget billig.

Igen går jeg før ham og nu har jeg lige set ham komme samme sted hvor jeg overnatter, efter at jeg både har været i bad og vasket tøj. Klokken er næsten fire om eftermiddagen. Han får travlt de næste uger.

Det var godt jeg havde en reservation for Louis kommer senere, men der er helt optaget. Ejeren her har lavet en reservation til mig i morgen og det tror jeg er en rigtig god idé. Så må jeg se hvordan det hele udvikler sig.

Mange regler og love er lavet for at beskytte mod COVID. Alle skal bære mundbind indenfor og man skal have sko på. Hvis Guardian Civil kommer på inspektion, så er der store bøder. Man kan også blive bedt om at fremvise sit coronapas og der er også store bøder hvis det ikke er i orden. På alle Albergues i Spanien må de kunne udnytte 50 pct. af kapaciteten.

Caminoen her er lidt mere udfordrende end tidligere. De er ikke så spændende klippe lagene på langs, så man skal være forsigtig.

Vi er stadig i Baskerlandet og her i Spanien er det mere udtalt og aktivistisk.

God nat.

Back To Top