skip to Main Content
+45 2223 4790 andersen.niels@outlook.dk Danish DA French FR English EN German DE Italian IT Spanish ES Swedish SV Japanese JA

Santiago til Madrid

Amandine et Laurent bonne voyage au autobus à la maison. Her til morgen tager de sammen bussen hjem. Det er en lang tur og den giver mulighed for at fordøje minderne og vænne sig til at komme tilbage i hamsterhjulet.

+45 2223 4790

Jeg tager nu toget til Madrid. Fem og en halv time inde i varmen og med udsigt til landskabet. Det ser jeg frem til. Mit vigtigste mål er, at se Picassos Guernica maleri. Det har jeg kun set én gang før da jeg var på interrail sommeren 1979. Også denne gang kommer jeg med tog ?

Farvel Santiago de Compostella

Så er det med toget og der er mange pilgrimme med. Men selvfølgelig også spaniere. Det er utroligt så hurtigt man rammer civilisationen (?) som det hedder. Kontrasten er stor mellem camino civilisationen og den velkendte civilisation. Det er ikke svært at vælge den foretrukne. Men lige nu sidder jeg godt i sædet og længes efter de smukke landskaber. Helst ikke på afstand men lige midt i det. Frisk luft, duftene og roen. Det bliver ikke sidste gang jeg skal gå en camino.

Flot på afstand men bedre helt tæt på

Camino portogúes, espagnol, primitivo, el norte, Sevilla eller en lang tur med start i Le Puy-en-Velay. Så kan det franske virkelig blive opdateret ?

Morgenmad torta de Santiago

Lige nu er jeg dog tilfreds med civilisationens fordele. Jeg skylder ham der solgte mig billetten og plads reservationen en stor tak. Nu sidder jeg ved siden af denne skønhed de næste 4 ½ time og nyder duften af gode franske parfumer. Samtidig kan vi sammen opgradere hendes engelsk kundskaber. Hun vil hellere høre om caminoen end arbejde med sin pc og to mobiltelefoner.

Marta min sidekammerat

Medens vi ventede på toget i Santiago skulle vi igennem bagage kontrollen. Lidt ligesom i en lufthavn. Ted fra Australien begyndte at tale til mig om camino anekdoter. Han har gået flere gange og synes stadig det er dejligt. Denne gang har han gået camino norte. Han er også på vej til Madrid og skal bo hos en god ven. Der kom nogle gode råd til hvor jeg kan finde et sted, at bo på lavbudget. Hele turen har jeg undgået at reservere i forvejen og i Madrid er der også en seng til mig. Vi skulle skifte i Ourense og da havde han fundet nogle flere gode overnatnings muligheder. The camino still provides.

Ted i Ourense

Luften her i togvognen er rædselsfuld og der er varmt. Det glemte jeg helt da Maria fra sædet foran vendte sig og spurgte om jeg ville tale eller læse? Det var en god overraskelse, så jeg satte mig ved siden af hende indtil hun stod af toget i Zamora og bussen videre til Salamanca. Her skal hun besøge sit barnebarn og sin datter.

Maria

Hun er sygeplejerske på hospitalet som jeg besøgte i Santiago og det har hun været i over 30 år. For mange år siden havde hun mulighed for, at komme til Lund i Sverige og arbejde som sygeplejerske. Hun brugte tid på at undersøge muligheden og fik tilbudt en billet for at besøge dem. Hun endte dog med ikke at tage afsted – på grund af sin 15-årige datter. Det kan hun godt se nu, blot var en undskyldning for ikke springe ud i det. Turen i dag er til hendes ældste datter. Hun er god til engelsk, så vi får talt om mange ting. Selvfølgelig også caminoen…hendes mand vil gerne have hende med men…beskidte herberger og alle de andre ting er ikke hendes livret. Måske havde hun brug for at høre om caminoen fra én hun ikke kender, som lige har gået turen.

Madrid Charmatín ?
Ⓜ️ til Sol
Larm, os og for mange mennesker
Min egen dobbeltseng
Eget bad og toilet

Dejligt med egen dør og alle nødvendige faciliteter. Tak for hjælpen Jonas!

Det er en stærk kontrast at komme til så stor en by efter fem uger ude i naturen. Alle har travlt og styrter afsted. Det er ikke den samme nærhed…ingen ser hinanden i øjnene og få smiler hvis man alligevel kommer til at se hinanden i øjnene.

Ddt er som om alle madrilenere spiser ude hver dag og de spiser sent. Der er masser af spisesteder, så uanset hvad man vil spise findes det her. Så jeg kom ikke sulten i seng i dag.

Natteliv i centrum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top