skip to Main Content
+45 2223 4790 andersen.niels@outlook.dk Danish DA French FR English EN German DE Italian IT Spanish ES Swedish SV Japanese JA

St. Jean Pied de Port til Roncesvalles

Saint Jean Pied de Port til Pamplona 67 km

Der var stor anspændthed om morgenen. Da de første rørte på sig gik der ikke lang tid før det hele summede. Gik de første virkelig 6.30 en time før solen stod op? Det var som en konkurrence…hvem rør sig først?

Det var ikke os. Vi skulle først have morgenmad, poncho’er og vandrestave. Afgang fuldt pakket og poncho udpakket og på kl. 7.30.

Det regnede og da vi kom ud af byen gik det opad. Fantastisk flot og særligt da solen kom frem og billedet af regnbuen blev taget. I min iver for at se den var jeg ikke opmærksom på den næste spand vand. Ponchoen på igen og videre opad, nu endnu stejlere. Første rigtige stop var i Orrison efter 8 af de hårde. Kaffe og kage det var godt og solen skinnede igen…altså lige indtil jeg havde sækken på ryggen og var på vej ud.

Den er flot regnbuen
Det er landskaberne også

På vejen op når man til Orrison efter 8 km. Stykket lige inden og lige efter er de stejleste på denne første dag. Det er dejligt med en pause og en kop kaffe med spansk mandelkage. Det er de gode til at lave.

Tre svenskere
Provianteringsvogn

Næste del var lige så hård som den forrige. Op op op fra 160 til 1.429 m og over grænsen. Den opdagede jeg ikke så der må have været fart på. Derfra så jeg mig ikke tilbage. Nu gik det ned, op, ned ned, op og ned til Roncesvalles 955 m. Det var de første hårde 25 km og benene har det overraskende godt allerede nu efter en times hvil.

Det er hårdt…
…meget hårdt
Stejlt ned og meget svært for de fleste
Vildheste
Fantastisk skilt. Tid til at kæmme frisuren og rette ryggen

Der er mange mennesker så Albergue de Peregrinos er fyldt op. Et dejligt bad, lidt tøjvask, vaske støvler og så middag her på stedet lige om lidt. De som har det allersværest kommer jo ned sidst og da var der ikke flere pladser på herberget. Derfor måtte også Mimi, Pernille og Johanne tage en taxa videre til næste ledige herberg sammen med mange andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top