Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/5/7/niaconsulting.net/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/5/7/niaconsulting.net/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/5/7/niaconsulting.net/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Warning: The magic method TotalTheme\ResizeImage::__wakeup() must have public visibility in /customers/9/5/7/niaconsulting.net/httpd.www/wp-content/themes/Total/framework/classes/ResizeImage.php on line 34 Uterga til Estella – vinklen skip to Main Content
+45 2223 4790 andersen.niels@outlook.dk

Uterga til Estella

Igen tidligt afsted men stadig lyst nok til at finde vej. Det har igen været en fantastisk dejlig dag. Det er tydeligt at spanierne holder sommerferie nu. Der er rigtig mange på caminoen og mange af dem er lige startet, fordi de bor i Pamplona eller et andet sted tæt på.

Ved lov må de kun sælge 50 procent af sengene i herbergerne. Det giver lidt stress hos os allesammen, men vi – Bernard, Vincent og Louis – satser på at det nok skal lykkes uden en reservation. Vi må se.

Som altid er her ufatteligt smukt når solen står op og der ikke er forstyrrende lyde fra biler eller andet kunstigt. Man kan høre vandet i floderne, hanerne der galer, fuglene der er klar til en ny dag.

Dagens kammusling

Nu er jeg rigtig i Camino land. Det hele er nemmere end det var i Frankrig. Der er få kilometer mellem byerne, masser af caféer og det er nemt at finde vej. I dag har der ikke været meget skygge og det er nærmest boulevarder man går på. Med så mange mennesker på caminoen, så møder man hele tiden nogen man kender eller har hilst på tidligere.

Den første større by er Puente la Reina. En meget gammel by med denne fantastiske gamle og flotte bro. Det var også her efter syv km jeg fik min morgenmad. Kaffen er bare bedre her og til gengæld er den så også billigere end i Frankrig. Mens jeg sad og spiste talte jeg med en lokal der var startet netop i Pamplona. Så fik jeg lidt historie om Spaniens regioner, særligt Extramadura, som ligger sydøst herfra. Mens vi taler var Louis ved at gå forbi uden at stoppe. Han blev hurtigt stoppet og fik både kaffe og friskpresset appelsinsaft. I mens hilste vi hurtigt på Bernard og Vincent. De holder en kort pause om formiddagen og en længere til frokost.

Dem så jeg først igen i Estrella.

Der er andre som går på caminoen

Her er vi 9 km længere fremme i Cirauqui. Her er rent drikkevand og mange benytter chancen for at fylde mere vand på. Det er blevet varmere i løbet af dagen og der er ikke meget skygge.

Næste by er Lorca. Det er spændende at se byen på så lang afstand og vide at man er der lidt senere. Kirken ligger næsten altid højest og man skal altid forbi kirken. I denne by er der meget stejlt det sidste stykke op til kirken. Det kan godt være dagens etape er flad men flad har en anden betydning her end i Danmark.

De er en del mindesmærker undervejs. Her er det en dansker.

Vi har diskuteret hvor langt der er fra Le Puy til Roncevalles, Via Podiensis, og fra Roncevalles til Santiago de Compostella, Camino Frances. Udfra fælles overvejelser betyder det at jeg har gået næsten 900 km. Det føles rigtig godt.

Så er det tid at finde dit overnatningssted. Estella er, som de fleste andre byer, fyldt med historie. Jeg skal overnatte i den gamle del af byen.

I dag er det luksus hotel. Gode forhold med eget badeværelse og ingen mulighed for at vaske sig tøj. Derfor betaler lidt for det og får det leveret rent efter nogle timer.

Til aften møder jeg en tysk pige, som har sin søn med. Når han ikke selv går er han i en lille vogn som hun skubber foran sig. Hun taler tysk med en anden pige hun kender og hun er dansk. Det er den anden dansker jeg møder her i år.

Samtidig får jeg en sms fra Louis, som spørger om jeg har halvpension. Det har jeg ikke og så viser det sig at vi er lige der hvor de sidder alle tre og drikker øl.

Det er hundekoldt her i Spanien i øjeblikket, så vi sidder og fryser. I mens taler vi om spaniere og om deres spisevaner. Normalt spiser de klokken 10. Men klokken er kun 8 og lige pludselig er vi blevet overhalet af de lokale, så først kan få mad om én time hvis vi bestiller nu. Det går jo ikke fordi de tre har spærretid klokken 10.

Det bliver selvfølgelig en god aften og nu er det tid for mig at sove. Jeg skal tidligt op så jeg kan nå mest muligt af dagens etape inden frokost.

Back To Top