skip to Main Content
+45 2223 4790 andersen.niels@outlook.dk

Villafría til Hontanas

Her til morgen var vi ude klokken fem. Ni kedelige kilometer ventede forude. Vi var i en forstad til Burgos og herfra er der industriområde næsten hele vejen. Som Roskildevej mellem Glostrup og Taastrup. Det var koldt, 13 grader og så blæste det ret meget.

Vi endte inde i Burgos og efter en kort tur gennem den gamle by åbenbarer katedralen sig. Det er et fantastisk syn. Den er fra det tolvte århundrede og alle detaljerne er virkelig utrolige. Alt er hugget i sten bogstavelig talt og den er enorm. Det tog 300 år at bygge den og det er jo utroligt, at kunne styre så stor en opgave i tre århundreder med sådan et flot resultat.

Det meste er lavet i ét stykke. Eksempelvis relieffet på det fjerde billede nedenfor. Vi kom før åbningstid, men indenfor er den også fyldt med stenudskæringer, sarkofager, billeder og meget andet. Der er alt mellem himmel og ord og helvede – den katolske kirke har det hele.

Fta venstre Bernard og Vincent
En nuttet lille garage til traktoren
Dagens musling

Når man forlader Burgos så er landskabet forandret. Nu hedder området de næste 170 km La Meseta og det er der mange meninger om blandt pilgrimme. Det ligger i en højde af 780 til 930 meter og så er der grus stier det meste af vejen. Her er meget tørt og i dag var der fuld sol og 26 grader. Der er langt mellem vandhullerne, så man skal sørge for at have rigeligt vand, solcreme og noget på hovedet så man ikke får solstik.

Til gengæld sveder man ikke fordi der er så tørt. Det var endnu en lang etape og vi tre, Bernard og Vincent, fulgtes ad de første 15 km. Så mødte vi en dansker, Jakob, som jeg så fulgtes med i nogle timer. Det er den fjerde dansker jeg har mødt på turen. Vi stoppede er sted hvor der var nogen han kendte. Så fik jeg lidt brunch og imens kom Louis forbi. Han sover altid lidt længere end os andre, men det passer som regel med at vi ankommer samtidig.

Det var en lang etape efter en lang etape i går. I dag har vi gået 40 km. Vi kom sent frem og inden vi havde drukket vores sangria var klokken allerede mange. Der var ekstra vasketøj fra dagen før, så der var travlt. Tøjet nåede at tørre næsten og da jeg var færdig ville jeg gerne hvile benene lidt. Men da var klokken alleredesyv og derfor tid til vores aftensmad.

Maden var til gengæld en glædelig overraskelse. En fantastisk lækker salat med godt flutes til, paella og en hjemmelavet chokolade flan. Vi nåede at hente tøjet, drikke en godnat øl og pakke så vi kunne komme tidligere i seng og være klar til morgendagens etape.

Efter at have gået gennem ørkenlandskabet er vores mål endelig synlig. Mange timer har vi gået gennem et fladt område og så lige pludselig ligger byen hernede. Det er atypisk – de fleste byer ligger højt og hvorfor denne by så ligger nærmest nede i et hul vides ikke. Grusvejen til højre i billedet starter vi med så der kan vi få lidt varme i benene. Det bliver koldt fra morgenstunden.

Back To Top