Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/5/7/niaconsulting.net/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/5/7/niaconsulting.net/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/5/7/niaconsulting.net/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 O Cebreiro til Samos – vinklen skip to Main Content
+45 2223 4790 andersen.niels@outlook.dk Danish DA French FR English EN German DE Italian IT Spanish ES Swedish SV Japanese JA

O Cebreiro til Samos

Pilgrimsmindesmærket ved Alto do Poio

Lang tur i dag og blandet. Afgang for mig klokken 7.20 ud i mørket og 3-4 km ned ad landevejen. Her ser man lys foran og bagved når man går ad landevejen. Bilerne kører meget hurtigt, så når man går i siden skal man være forsigtig. Vi er rigtig mange her til morgen og det føles godt. Underligt nok er det ikke koldt selvom vi går midt i skyerne i en højde lige omkring 1.300 moh. Der er mange højdemeter i løbet af dagen. Vi starter i 1.330, topper i 1.337 og ender helt nede i 531 moh. Landskabet er fantastisk smukt og varieret. O Cebreiro skiller den selvstyrende region Castilla y Leòn og Galicien.

Grusstier gennem det grønne og igen meget stejlt
Det er flot omend med mange skyer
Flere skyer…

Efter asfaltvejen går det nu på de kendte grusveje. Det er bedre end asfalt. De første fire timer går vi gennem den ene sky efter den anden, men det er ikke koldt som det har været mange gange tidligere.

Peregrino møde på caminoen i Filloval

Vi er mange på caminoen og det er hyggeligt. Der er også mange muligheder for morgenkaffe undervejs. Som altid går jeg langt på et par bananer, så det er tid til morgenmad efter de sædvanlige 10 km. Turen er ret kuperet og da det er relativt varmt og meget fugtigt skal noget af det varme tøj tages af. Lige inden morgenmaden er der et mega stejlt stykke og alle kæmper og puster, som et damplokomotiv. Morgenmaden indtages udenfor i t-shirt og det er ret utroligt i starten af oktober i 1.200 meters højde uden sol og så med så høj en luftfugtighed.

Fransk men ukendt navn…
Dagens peregrino Amandine

På vejen møder jeg Amandine fra Rennes i Bretagne. Hun går med en mellemstor gruppe franskmænd og var med til Laurent’s fødselsdags middag i går. Det er en god mulighed for at øve franske verber endnu en gang. Jeg mødte dem første gang i Burgos sammen med Simon. Simon er 10 km foran lige nu, så jeg tror vi mødes i dag.

Min nye ven Tosh fra Tokyo og Amandine

Lidt senere var flere samlet – det sker tit efter morgenmaden. Så fik jeg muligheden for at tale med Tosh. Ham har jeg mødt nogle gange undervejs og jeg vidste han taler engelsk. Da vi kom til O Obreiro i går var han meget glad for at se mig på herberget. Det var store sovesale og da jeg kom ind i sal B var han alene med en masse kvinder. Han troede der var sket en fejl ?‍?‍? Det var interessant fordi jeg aldrig rigtig har haft muligheden for at tale med en japaner. Specielt ikke i et miljø hvor alle er åbne og deler mange personlige tanker. Efter et stykke tid fortalte han, at han har boet to år i Tyskland for mange år siden. Så var det tyske bøjninger de næste par timer. Spændende og endnu én der tænker ligesom alle os andre om dagligdagen.

Frokost pause i Triacastela

Laurent har sovet længe her dagen efter sin fødselsdags fest. Han er derfor bagud og kun lige kommet frem netop da vi er på vej videre. Herfra sætter vi mere fart på – vi mangler stadig lige knap 10 km før vi er ved dagens målby.

Stakkels Tosh han er snart alene i peloton’en

Det ses tydeligt at vi nu er i en ny region. Byggestilen er anderledes. De har nogle meget flotte skifertage og de bruger også tegl. Her er utrolig frodigt og hvis man tjekker statistikken kan man se, at der er i gennemsnit 100 regnvejrsdage om året. Med en beliggenhed i det nordvestlige hjørne af Spanien, helt ud til Atlanterhavet i vest og Biscayen i nord, er her også et mildere og mere stabilt klima. Det ses tydeligt og så er der meget fri natur.

Man må ikke efterlade sit affald i Lastres

Der er mange sjove skilte på vejen, men der er altså også mange der efterlader affald fire til ti meter fra stien. Man skal passe på hvis man bevæger sig ud i periferien.

Høns på vejen

Endnu et skilt her om høns på vejen, men jeg tænkte det var fint at tage et billede af subjektet her. Lastres er blot en samling huse på vejen kort tid inden vi ser Samos første gang fra et punkt højt over byen.

Her ses et gammelt og et nyt skifertag. Bemærk det gamle skifertag med den specielle tagryg, der ligesom er lavet med flettede skiferplader.

Monesterio de Samos

Samos gav minder om Interrail ferier i forrige århundrede. Det ene år til Spanien i Pamplona til San Fermin (tyreløb gennem gaderne). Næste år til de græske øer. På billedet det første syn af byen og det enorme Monesterio de Samos.

Vores ø Samos i Spanien
Det lokale supermarked

Når man er tæt ved dagens mål er det godt at købe forsyninger til næste dag. Bananer, chokolade, kiks og nøddeblandinger. Det er utrolig billigt i de små butikker væk fra storbyerne ?

Charlotte, Amandine og jeg selv deltog i en rundvisning på Monesterio de Samos, som er et kæmpe kloster i denne ret lille by. Det var på spansk så vi forstod ikke så meget, men kommenterede flittigt på dansk. Dejligt når man forstår hinanden fuldstændig og også ironien.

Kirken i klosteret og Charlotte

Charlotte er fra Aarhus men er søgt fra provinsen til hovedstaden for at få en ordentlig uddannelse. En nærmere introduktion følger senere.

I foråret gik hun fra St. Jean Pied de Port til León og er nu tilbage for at fuldføre caminoen, sejt Charlotte!

Vi sluttede dagen af med en fællesmiddag. Laurent, Walid, Amandine, Charlotte og nogle flere. Det var en hyggelig aften.

Klostergården og hovedbygningen
Klostergården
Klostergården og haven
Vægmaleri
Statue i gården
Vægmaleri
Kirken og alteret
Vores guide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top