skip to Main Content
+45 2223 4790 andersen.niels@outlook.dk

St-Privat-d’Allier til Grèzes

Det var en rigtig god dag. Vi startede med fælles morgenmad og 7.15 sagde jeg farvel og tak til Alain og Michele.

Michele og Alain
L’Abri du Jacquet

En meget spændende etape med en kategori 3, 2 og 1 (7 % over 3,7 km) plus to stejle nedgange. Det var også flotte landskaber og når man går Camino, så ser man altid det som almindelige turister aldrig ser.

Det sted jeg overnatter er godt én km væk fra caminoen i en by som Uglestrup. De har dog en kirke kan jeg høre. Da jeg kom var der ikke nogen men der lå en seddel på bordet. Velkommen værelserne er på 1. sal og der er kolde drikke i køleskabet til 1 ½ EUR. Bare gør som du gør hjemme.

Jeg har valgt det blå værelse (lille) og tænkte det var bedst at overlade det store (rosa) til de andre. Men jeg er den eneste til stede og har nu talt både med fruen, Christelle og manden Guy. De har den ene halvdel af huset og jeg har den anden.

Jer efter middagen har jeg haft en længere samtale med Guy. Han er meget tilfreds med min tilstedeværelse, så jeg har nu hørt historien om huset der er bygget i 1880. Huset lå 20 meter fra hvor det står nu, men brændte og blev så genopbygget af de samme granitsten.

Det er mit værelse øverst tv.

I morgen bliver der tidlig afgang. Solen står op ved 6.30-tiden og jeg går gerne klokken 6. Det bliver en varm dag op til 22 C om eftermiddagen, men fuld sol. Så er det godt at være nået langt om formiddagen.

Turen går til Saint-Alban-sur-Limagnole og er på 25 km. Turen starter i 1100 m og kommer op over 1300 m og ender i 950 m. Undervejs kommer man igennem flotte skovområder med træer som kun findes her. Området er også kendt for granit der bruges til at bygge huse. Hele området er historisk gammelt og naturen er vild på de her kanter. Helt ude på landet på den gode måde og vild som i vild.

Det er også her man kan se de ældste og sidste europæiske bisonokser. Her er også ulve 😯

Back To Top