skip to Main Content
+45 2223 4790 andersen.niels@outlook.dk

Rio de Torres til Navarrete

En tidlig dag for os allesammen ja faktisk hele sovesalen. I går var en varm dag og i dag har været endnu varmere. Louis og jeg gik 6.30 stille og roligt ud af byen. Det er mærkeligt nu når vi er 8-900 km længere vest og dagene bliver kortere, at det er tidligere lyst her i Spanien end det var i Frankrig.

Da vi gik ud af byen var det 15 grader, men stadig fint til t-shirt. De to billeder er taget henholdsvis klokken 8.15 og 9. Da vi endelig var fremme klokken 14.30 var skyggen ½ meter lang.

Første stop er Viana efter 10,7 km. Det var på tide. Jeg fik en lille energi bar til morgenmad, ingen kaffe og frugt havde jeg heller ikke noget af.

Da vi havde gået 3-4 km holdt jeg lidt tilbage og derfor sad han selvfølgelig og ventede med sin kaffe og croissant. Selvom han gik lidt hurtigere end jeg gjorde, så er det kun omkring et kvarter han er foran. Det er derfor man skal gå i et tempo der passer godt. Nogle går meget hurtigt, men holder mange pauser.

Der er en englænder, Chris, som for nogle dage siden kom stormende forbi. Vi fulgtes ad et stykke hvor han fortalte, at han havde 21 dage til at nå frem til Santiago de Compostella. Det fik jeg omregnet til et snit på 37 km. Vi møder ham stadig flere gange om dagen og vi går ikke 37 i snit. Han får travlt, Chris.

Viana var et fint stop hvor jeg fik både croissant, tortilla de patata (omelet med kartofler), café con lecche og så et glas friskpresset appelsinsaft. Det er jo her appelsinerne gror og de smager rigtig godt.

Jeg hilste også på en belgier, som jeg har mødt tidligere. Han er lidt underlig og så kan jeg heller ikke forstå hvad han siger, på fransk. Men han fortalte mig at han var gået klokken 3 om natten! Ham så jeg også dagen før og nu her i Viana klokken 9 har han maks gået 16 km. Det giver ikke mening.

Dagens vejviser

Her er skiftet fra Navara til Rioja regionen. Det ses tydeligt i landskabet. Her er der massevis af vinmarker og mange af druerne er allerede modne.

Floden Ebro er I mange kilometer grænsen mellem Navara og Rioja. Den kommer fra nordvest i en by der hedder Miranda de Ebro.

Den næste by er Logroño of det er den hidtil største by siden Frankrig. Når man kommer til byen ser man som altid kirken og tårnet, men her i Spanien, ihvertfald i nogle byer, har de den uvane at tillade byggeri af nye huser der er højere end kirken. Det ser ikke pænt ud. Louis fortæller at i Frankrig der har man regler for at sikre sig imod det.

Vi er kommet lidt i 11 og glæder os til lidt frokost. Det kan man ikke få før klokken ét. En cola kan det blive til og så hurtigt videre mod Navarrete.

Nu er det ved at blive meget varmt og der er ingen skygge. Det meste af tiden går vi på almindelig vej eller stier. Ikke de rigtige Camino spor, som i Frankrig. Her i Spanien er det knap så vildt og meget af tiden går man på brede grusveje.

Kammuslingen i Rioja versionen
Huset er fra 1533 (?) så vidt jeg kan se
Gadekunst
Og mere gadekunst

De har selvfølgelig også en Camino rose. Sådan en må vi ha’ i Uglestrup.

El toro…den med tyren

Så er vi meget tæt på at være fremme ved dagens mål by, Navarrete. Det er en mindre by men den er utrolig flot, som altid. Vi får plads det første sted vi kommer og bestiller til os alle fire.

Nu er tøjet vasket og hængt til tørre og det er tid til en kort siesta for benenes skyld.

Det her er resterne af et pilgrims hospital, San Juan de Acre.

Byen her er lille og vi har valgt ikke at spise her, men finder noget andet i den lille by.

Lige nu sidder vi alle fire udenfor og nyder noget at drikke og varmen i skyggen. De sidste mange dage har vi rystet af kulde allerede ved 19-tiden. Vi har eget værelse så vi kan snorke sammen. I morgen bliver endnu tidligere end i dag. Op klokken 5 og afsted 5.30.

Nu er min vandrestav opdateret.

Nu skal vi spise.

Back To Top